Arome din Voinești – afacerea cu fructe bio a familiei Oloeriu

Arome din Voinești - afacerea cu fructe bio a familiei Oloeriu

Anca Oloeriu, împreună cu soțul ei Florin și fiica Elena își doreau un loc la țară, unde să se bucure de liniște și aer curat. Locuiesc în București, iar locul căutat trebuia să fie oarecum apropiat de capitală, dar suficient de îndepărtat, astfel încât să îi scape de toată agitația Bucureștiului. Anca este născută și crescută în Tulcea, iar soțul ei – Florin – este din Iași. Locul găsit avea să fie departe de Tulcea și Iași.

Prima vizită la viitoarea lor casă din Voinești

Au căutat și au făcut planuri. ,,Am găsit un anunț cu livada din Voinești în urmă cu un an, când eram la mare și în drumul de întoarcere, am făcut un ocol pentru a vedea dacă este atât de minunată cum ne închipuiam noi. Și era într-adevăr minunată.  Pe o suprafața de aproximativ 4000 mp era o cabană din lemn, foarte mică, dar foarte cocheta (exact așa cum îmi imaginam eu), o grădină cu multe multe flori și o livadă cu aproximativ 230 de pomi foarte bine îngrijiți.” îmi mărturisește Anca

Nu s-au mutat definitiv în Voinești, însă au găsit aici un loc plăcut și relaxant – o grădină mare, plină cu flori și o livadă de pomi fructiferi. Este locul perfect pentru weekend-uri magice. Se întorc aici cu fiecare ocazie – în weekenduri sau când sunt necesare activități în livadă.

,,Decizia noastră de a explora viața la sat și de a ne gândi la o posibilă retragere aici în câțiva ani a fost determinată de dorința noastră de a construi un viitor mai aproape de natură și de a crea o legătură mai profundă cu mediul rural. Cu fiecare zi care trece, lucrăm cu pasiune și dedicare la acest vis, punând bazele unei viitoare schimbări minunate în viața noastră”. mi-a mărturisit Anca

Anca cu merele

Au început și să aibă și o mică afacere de familie

Deși nu plănuiau acest lucru când căutau o casă la țară, condițiile din teren i-au determinat pe cei doi soți să încerce să valorifice fructele din livadă. În acest mod, se combate risipa alimentară, iar bucureștenii și cei din împrejurimi se pot bucura de fructe bio și gustoase, dar și de sucuri de mere.  Tocmai de aceea, Anca consideră că ,,uneori oportunitățile se dezvoltă natural și în timp”.

Suc de mere - Arome din Voinești

Promovarea produselor ,,Arome din Voinești”

Pentru a-și vinde produsele – Anca și soțul ei – sunt foarte activi Facebook. Au o pagină de Facebook, unde comunică cu clienții mai vechi sau cu potențialii cumpărători. Pe pagina de Facebook oferă informații despre noutăți, oferte și evenimentele la care participă. Activitatea de promovare și comercializare este una continuă. Anul viitor, au în plan să dezvolte un website pentru afacerea lor. În viziunea lor:  ,,webite-ul ,,va oferi clienților noștri un mod comod de a explora și de a comanda produsele noastre online. Vom oferi, de asemenea, informații detaliate despre produsele noastre și modul în care le producem. Pentru a ne asigura că oferim produse de cea mai înaltă calitate, lucrăm în prezent la echiparea atelierului nostru de procesare a fructelor. Acest lucru ne va permite să lărgim gama de produse”.

Se promovează în mod organic, chiar dacă au în plan și să recurgă la reclame plătite pe Facebook. Postează pe grupuri de Facebook, dedicate mămicilor, pe grupuri dedicate producătorilor locali. În prezent, cea mai bună reclamă a lor recomandarea clienților. ,,Aceștia s-au arătat încântați de gustul autentic al sucurilor noastre de mere și de calitatea produselor noastre. Aceste opinii pozitive ne inspiră și ne motivează să continuăm să oferim produse de cea mai înaltă calitate și au dus la creșterea comenzilor.”, afirmă Anca.

Anca și Florin

Cum pot fi achiziționate produsele afacerii ,,Arome din Voinești”?

În fiecare weekend se culeg fructele proaspete din livadă. Postează cu regularitate pe Facebook pentru a-i informa pe potențialii cumpărători cu privire la disponibilitatea fructelor și pentru a vă prezenta cele mai proaspete produse. Deschid o listă de comenzi în cadrul căreia potențialii cumpărători își pot exprima  interesul pentru produsele ,,Arome din Voinești”. După cules, Anca și Florin confirmă comenzile pentru a de asigura că cei care au comandat vor primi produsele dorite. Livrează comenzile în București și în Ilfov în zilele de luni și marți, pentru a vă aduce gustul autentic al naturii direct la ușa clienților.

Locația ,,Arome din Voinești”

Afacerea lor de familie – ,,Arome din Voinești” este situată în Satul Manga, parte a Comunei Voinești. 

Forța de muncă din localitate și lucrările din livadă

Anca și Florin nu au angajați permanenți, însă au contractat echipe specializate pentru fiecare lucrarea în parte. Pentru curățarea pomilor, săparea și fertilizarea naturală și tăierea ierbii, colaborează cu profesioniști experimentați și dedicați, asigurându-se că fiecare aspect al activităților lor pomicole este gestionat în mod eficient și cu atenție la detalii.

În afară de ei doi au și sprijinul vecinului și prietenului lor de încredere – Gigi. Împreună, formează o echipă unită de 3 oameni care lucrează cu pasiune și devotament pentru a menține și a dezvolta livada lor minunată.

Muncă în livadă

Merele de Voinești – un brand local recunoscut

Merele de Voinești sunt renumite în țară. Am putea spune chiar că sunt un brand local.  ,,În pitoreasca localitate Voinești din județul Dâmbovița, există o comoară culinară bine păstrată: merele de Voinești. Aceste mere nu sunt doar fructe obișnuite, ci o adevărată legendă a gustului autentic și al tradiției românești. Povestea merelor de Voinești începe în urmă cu mai multe generații, în această zonă pitorească a României, unde condițiile climatice și solul bogat au creat mediul perfect pentru cultivarea merelor de cea mai înaltă calitate. Dar ceea ce face aceste mere cu adevărat speciale nu este doar mediul natural favorabil, ci și pasiunea și devotamentul fermierilor locali pentru păstrarea tradițiilor pomicole autentice. Fiecare măr de Voinești este o bijuterie naturală, crescut cu grijă și dragoste. Prin metode tradiționale, fermierii din Voinești au reușit să dezvolte soiuri unice de mere (cum ar fi frumosul de Voinești), cu arome intense, texturi suculente și gusturi inconfundabile. Aceste mere sunt cultivate în mod sustenabil, fără utilizarea excesivă de pesticide sau fertilizatori chimici, păstrând astfel sănătatea solului și a mediului. Merele de Voinești au devenit un adevărat brand local, respectate în întreaga țară pentru gustul lor inegalabil. Ele sunt apreciate pentru aroma lor dulce-acrișoară, pentru textura lor crocantă și pentru versatilitatea lor în bucătărie. Le puteți savura ca atare, în salate, în tartă sau în diverse deserturi și preparate culinare. Așa că, atunci când vă gândiți la merele de Voinești, gândiți-vă nu doar la niște mere, ci la o tradiție autentică, la pasiunea fermierilor și la un gust unic care vă aduce aminte de frumusețea și autenticitatea României. Încercați-le și bucurați-vă de povestea lor, gustând esența tradiției și a gustului autentic românesc.,, spune Anca Oloeriu

Mere Voinești

Text: Raluca Dumitrana

Imaginile aparțin ,,Arome din Voinești”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter

Vei primi noutati cu ultimele articole, cat si diverse anunturi sau promotii