Despre noi

Despre comunitatea noastră

Bine ai venit pe Economie Rurală!

EconomieRurală.ro reprezintă o platformă dedicată susținerii dezvoltării sustenabile în satele din România. Viziunea noastră este să devenim sursa principală de informare pentru cei care s-au stabilit deja în mediul rural sau pentru cei care își doresc să revină la rădăcinile lor în viitorul apropiat, având în plan dezvoltarea unei afaceri de familie, a unei ferme sau a unei activități care să aducă venit, atât pentru ei cât și pentru comunitatea locală.

Cu un interes special pentru viitorul rural, suntem orientați să furnizăm conținut de calitate și instrumente practice care să faciliteze informarea, inițierea și dezvoltarea afacerilor în mediul rural. În mod indirect, ne propunem să contracarăm depopularea satelor românești, contribuind la revitalizarea lor.

Chiar dacă statisticele oficiale, conform INS, indicau că până în pandemia de Covid-19 46,2% din populația României locuia la sat, mulți tineri și-au orientat pașii către orașe sau chiar în afara țării. Prin conținutul divers de pe platforma noastră, ne propunem să le oferim acestora resursele necesare pentru a lua decizii informate și a iniția cu succes afaceri în mediul rural, contribuind la inversarea acestui trend.

Economie Rurala

Suntem conștienți de potențialul traiului sustenabil în comunitățile rurale și credem că există multe oportunități neexplorate.

Cu toate acestea, recunoaștem că este necesar să depunem eforturi sporite pentru a sprijini antreprenoriatul rural, afacerile de familie și dezvoltarea durabilă. Deși există deja platforme care abordează teme legate de economia rurală, ne-am propus să aducem împreună toate aceste proiecte și inițiative valoroase, să le discutăm și să evidențiem impactul lor pozitiv în comunitățile rurale. Ne dorim să construim o comunitate unită și cooperantă, pentru a gestiona eficient resursele variate din satele și comunele României.

Pe EconomieRurală.ro, veți găsi informații diverse despre economia rurală, inclusiv:

  • Turism rural în toate formele sale: de la spații de cazare la ferme agroturistice și proiecte care îmbunătățesc turismul rural în satele românești.
  • Puncte de Gastronomie Locală: prezentăm locurile cu gastronomie locală, rețete specifice și elemente care conturează identitatea bucătăriei locale, aducând în prim-plan oamenii și ingredientele care stau la baza brandului local.
  • Evenimente din mediul rural și acțiuni dedicate susținerii comunităților rurale.
  • Inițiative și proiecte pentru promovarea antreprenoriatului în mediul rural.
  • Povești de succes ale producătorilor de alimente bio: subliniem realizările producătorilor certificați care aduc pe masă fructe, legume, lapte și ouă din propriile gospodării. Punem accentul pe produsele realizate artizanal, cu ingrediente locale, inclusiv rețete tradiționale specifice zonei.
  • Proiecte de conștientizare pentru protejarea mediului înconjurător: prezentăm modele aplicate cu succes în agricultura sustenabilă, campanii pentru protejarea polenizatorilor și speciilor în pericol, și inițiative pentru conservarea biodiversității în mediul rural.

EconomieRurala.ro este un spațiu în care veți găsi informații actuale, oportunități și resurse pentru a vă ghida în dezvoltarea durabilă a afacerilor și vieții în mediul rural. Acționăm pentru informare, sprijinim educația și promovăm dezvoltarea economică în comunitățile rurale. Vă invităm să fiți parte din acest demers și să explorăm împreună oportunitățile nesfârșite ale vieții rurale în România!