Valea Celor Doisprezece

Valea celor 12
La doar 12 km de Piatra Neamț se află un sătuc desprins parcă din poveștile cu crăiese și zmei culese de ,,nemuritorul” Petre Ispirescu. Fiind ocrotită de brazi falnici și dealuri neclintite, de cerbi sprinteni și păsărele diafane – Valea Celor Doisprezece – creează iluzia unei adevărate călătorii în timp. Formată din câteva căsuțe de lut, ce își propun cu mare ambiție să te deconecteze de la tot ceea ce înseamnă cotidian, această pensiune dorește să îi învețe pe toți cei ce îi trec pragul să prețuiască micile bucurii ale vieții!

Ce facilități le oferă Valea Celor XII oaspeților?

Cei de la Valea Celor XII și-au propus să creeze ,,un sătuc după o poveste superbă, care să ne ajute să ne deconectăm de cotidian, un loc în care toți cei care vin pentru o zi sau pentru o săptămână, să poată visa. Un loc care să ne aducă aminte sau să ne redea vremuri în care bucuria se găsea în lucrurile simple. Astfel, cei care le trec pragul se pot relaxa în saună sau  în ciubăr, pot savura preparate delicioase la taverna tradițională sau la terasa spațioasă. Gazdele se mândresc cu mâncarea preparată în mod tradițional, cu produse provenite de la producători locali. De asemenea, pensiunea cuprinde un loc de joacă pentru cei mici și animăluțe domestice care abia așteaptă să își facă noi prieteni!

Valea celor 12 și un cal

Căsuțele sunt realizate din materiale prietenoase cu natura, precum lemnul și lutul, și au un aspect deosebit. Căsuțele Robardin, Davos, Astor și Bardas arată de parcă ar fi fost locuite de Albă ca Zăpada și cei 7 pitici sau de Peter Pan și prietenii săi din Țara de Nicăieri!
Însă, preferata mea este de departe Casa Rex sau Temnița! Partea cea mai bună? Poți chiar să te cazezi în aceste căsuțe inedite și să te simți ca un adevărat erou de basm! Menționez că toaletele  și dușurile sunt situate într-o clădire separată, în apropierea căsuțelor.
Valea celor 12 - primăvara

Care este perioada de vizitare și cum îi putem contacta pe cei de la Valea Celor Doisprezece?

Puteți vizita sătucul de marți până duminică, între orele 11:00 și 16:00, deoarece lunea se realizează lucrările de mentenanță. Taverna este deschisă de marți până duminică, în intervalul orar 11:00-21:00.Costul biletului este de numai 15 lei/ persoană. Aveți la dispoziție și un magazin cu suveniruri inedite.
Îi puteți contacta la adresa de email valeacelordoisprezece@yahoo.com sau la numărul de telefon 0741 120 012 . Nu ezitați să le urmăriți pagina de Facebook sau pagina de Instagram. Aruncați o privire și pe site-ul lor web pentru mai multe informații!

Valea celor 12 - după ploaie

Ce atracții turistice mai puteți vizita în zonă?

Zona în care este situată pensiunea are un mare potențial turistic. După un drum de doar 12 km puteți ajunge în Piatra Neamț, o adevărată perlă a Moldovei! De asemenea, pensiunea se situează la 32 km de Târgu Neamț și la 47 km de Roman. Prin urmare, veți avea ocazia de a vizita unele dintre cele mai frumoase și importante obiective turistice ale țării noastre: Cetatea Neamț, Casa și Muzeul Memorial ,,Ion Creangă’’, Parcul Tematic ,,Ion Creangă’’, ,,Mănăstirea Neamț’’, Muzeul de Istorie și Etnografie, Lacul Bicaz și multe altele!
Acestea fiind spuse,  vă recomand cu căldură să vizitați această pensiune inedită pentru a vă deconecta puțin de la cotidian și a vă descătușa sufletul de copil, măcar pentru câteva ore! Chiar dacă nu am avut ocazia de a o vizita până acum, o voi face cu siguranță în viitorul apropiat!
Text: Delia Mandea
Imagini: Valea celor 12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter

Vei primi noutati cu ultimele articole, cat si diverse anunturi sau promotii