Fanarele din Hangu – Cabana din inima naturii cu vedere spre Lacul Izvorul Muntelui și spre Masivul Ceahlăul

Cabana Fanarele din Hangu

Despre cabana Fanarele din Hangu

Este situată în localitatea Hangu, județul Neamț – un județ de poveste, unde turiștii nu se vor plictisi, indiferent de preferințe și de stilul de viață.

Este o cabană realizată cu gust, din materiale sustenabile, ce ne duce cu gândul la fânarele copilăriei. Te însoțește mirosul natural al lemnului, iar arhitectura cabanei se integrează perfect în peisaj, mai ales că cei care se cazează aici se bucură de o panoramă minunată spre Lacul Izvorul Muntelui și spre Masivul Ceahlăul.

Livingul cabanei Fanarele din Hangu
Livingul cabanei Fanarele din Hangu

Proprietarul cabanei este un domn foarte manierat, stabilit de peste 20 de ani în Franța, dar care nu și-a uitat țara și care a dorit să ofere românilor bucuria simplității de odinioară. Este vizibilă amprenta adusă de modul în care se face turism în Franța. Este un fel de „omagiu” adus locurilor natale. Pentru domnul Hrușcă, acasă este în suflet, fiind mai mereu departe de locurile natale, însă paradoxal este gazda perfectă pentru turiști, deoarece oferă ospitalitatea pe care mulți o caută într-un loc de cazare din mediul rural. Cabana îmbină armonios elementele tradiționale, într-un cadru modern, astfel încât oaspetele să se bucure de un confort maxim.

Cabana are vedere spre Lacul Izvorul Muntelui și Vârful Toca
Cabana are vedere spre Lacul Izvorul Muntelui și Vârful Toca
Cabana este potrivită pentru escapade romantice
Cabana este potrivită pentru escapade romantice

Capacitatea și facilitățile cabanei Fanarele din Hangu

Cabana poate găzdui o familie cu 2-4 copii și are două dormitoare, un living, bucătărie și baie. Este preferată mai ales de cei care au copilărit la țară și sunt nostalgici după vacanțele petrecute la bunici. Și cuplurile care caută un loc retras, dar amplasat într-un loc de poveste, iubesc acest loc. Are acces la o grădină și este înconjurată de natură, iar turiștii pot face cunoștință cu plante din flora spontană.

Peisaj din apropierea cabanei Fanarele din Hangu
Peisaj din apropierea cabanei Fanarele din Hangu

Ce poți vizita dacă te cazezi la Fanarele din Hangu, din județul Neamț?

Județul Neamț are extrem de multe obiective turistice. Iubitorii de munte pot face drumeții montane pe Masivul Ceahlăul. Cabana se află la doar 30 de minute de mers cu mașina de stațiunea Durău. La doar o oră de mers cu mașina se află Cheile Bicazului și Lacul Roșu – două obiective turistice extrem de populare în rândul românilor și turiștilor străini.

Cei care sunt amatori de turism religios, pot vizita: Mănăstirea Neamț, Mănăstirea Secu, Mănăstirea Sihăstria, Mănăstirea Agapia, Mănăstirea Văratec. Mănăstirea Văratec este locul în care s-au retras multe personalități ale culturii românești: Veronica Micle, Valeria Sadoveanu și Zoe Dumitrescu Bușulenga sunt doar trei dintre ele.
În schimb, Mănăstirea Agapia îmi este dragă pentru modul în care arată casele maicilor de acolo. Este un soi de sătuc monahal, cu mai multe case, ce respectă întocmai arhitectura rurală locală. Grădinile fiecărei căsuțe în parte sunt pline de flori: hortensii, regina nopții și altele. Am vizitat zona în 2008 pentru prima dată și imaginile acelor case mi-au rămas adânc întipărite în minte.

Mai toate mănăstirile din județul Neamț au o istorie veche și sunt reprezentative pentru spiritualitatea și cultura moldovenească, însă Mănăstirea Neamț este locul în care sunt adăpostite peste 18.000 de volume, multe dintre ele extrem de vechi și fac parte din patrimoniul cultural al țării.

Deși am enumerat doar câteva dintre ele, sunt sigură că fiecare turist, indiferent dacă își va face lecțiile temeinic înainte de a pleca în vacanță sau dacă alege o vacanță în stil spontan, se va bucura de farmecul acestei părți de țară.

Unde poți lua masa dacă te cazezi la Fanarele din Hangu?

Cei care se cazează aici își pot pregăti mesele în bucătăria cabanei sau pot lua masa la Pensiunea Ioana, aflată la doar câțiva kilometri de Fanarele din Hangu. Cei care deja mă cunosc, sunt conștienți că le recomand punctele gastronomice locale ale zonei. Ar fi păcat să ajungeți în județul Neamț și să nu vă bucurați de gustul unic al rețetelor locale.

Bucătarie - Fanarele din Hangu
Bucătarie – Fanarele din Hangu

Așadar, puneți pe listă toate punctele gastronomice din județul Neamț. Le găsiți marcate cu PGL și sunt adevărați piloni de conservare a rețetelor locale, cele pe care le știm de la mamele sau bunicile noastre. Un alt motiv pentru care merită să luați masa la un punct gastronomic local este acela că sprijiniți producătorii locali din zonă, iar prețul plătit este unul corect, deoarece ingredientele sunt proaspete și gustoase.

Puncte Gastronomice Locale din județul Neamț:

Punctul Gastronomic Local Vatra Bunicilor Adresa: Neamț, Bodești, str. Eroilor, nr. 20
Telefon: 0745 993 827
Email: irinatrifescu@yahoo.com
Website: vatrabunicilor.eu

Bucate Tradiționale Bicazu Ardelean PGL
Adresa: Sat Bicazu Ardelean nr. 231, județul Neamț, Bicazu Ardelean, România
Telefon: 0745 668 674
Email: cozmacristina70@yahoo.com
Facebook:

Tarif Fanarele din Hangu din județul Neamț

Cabana se închiriază pentru minim două nopți, iar costul este de 400 lei/noaptea de duminică până joi, respectiv 500 de lei/noaptea în zilele de vineri și sâmbătă.
Adresa Fanarele din Hangu: Strada Huiduman, Hangu
Telefon: 0749 035 360
Poți rezerva accesând platforma Rentakub.com.
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61560527195170
Instagram: https://www.instagram.com/fanareledinhangu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter

Vei primi noutati cu ultimele articole, cat si diverse anunturi sau promotii